Solcellernes Rolls-Royce

QiTec ApS

QiTec ApS

Batterier, der holder længere, har indtaget det danske marked for solceller og har skruet op for selvforsyningen hos North Media A/S

QiTec ApS har indgået et samarbejde med Rolls-Royce om batterier, der opbevarer og leverer mere solcellestrøm. Batterilagringsløsningerne, der sælges under brandet mtu EnergyPack, kom på markedet i Danmark og Norden i 2022.

På det udenlandske marked for batteriløsninger har Power Systems-forretningsenheden i den britiske teknologigruppe Rolls-Royce imidlertid etableret sig som en global leverandør af nye teknologiske energiløsninger.

QiTec ApS, som har base i Glostrup, har 12 års erfaring med at tilbyde rådgivning, design og vedligeholdelse af solcelleprojekter til danske virksomheder.

»Disse typer batterier fra Roll-Royce Power System, er nærmest ikke-eksisterende på det nordiske marked indtil nu. Normalt vil andre batterier yde mindre over tid. Disse batterier gør det slet ikke i samme omfang. Ydeevnen for hver lille battericelle overvåges. Hvis ydelsen falder, er det nemt at finde og udskifte cellen med batteriets plug- and play-funktion« siger Poul Sandsdal Jørgensen, adm. direktør i QiTec ApS.

»Vi er stolte over, at Rolls-Royce har valgt at samarbejde med os, selvom vi er en lille virksomhed. Solcellen og de mtu EnergyPacks-batterier, vi nu kan tilbyde vores kunder, tilbyder en helt ny teknologi, som vil give danske virksomheder det optimale udbytte af bæredygtig solenergi,« fortsætter Poul Sandsdal Jørgensen.

I Berlin står Tobias Badelt, Head of Global Sales, i spidsen for batterilagringsløsninger hos Rolls-Royce Power Systems. Med hans virksomheds store fokus på bæredygtig energi er han meget glad for at samarbejde med en partner, der allerede er solidt forankret i markedet for EPC-løsninger og salg af solcelleprojekter til store kommercielle virksomheder.

»Markedet i Danmark og Norden er interessant, fordi der er stor vilje til at bruge ny teknologi til bæredygtig energi i mange virksomheder. Udover den økonomiske fordel har de også et stort miljømæssigt incitament.«

North Media A/S, som udvikler og driver platforme til transaktioner mellem erhvervsliv og forbrugere, har sikret sig batteriopbevaringsløsningerne fra Rolls-Royce i en kontrakt, de har indgået med QiTec ApS om installation af to solcelleanlæg.

I alt 6.100 solpaneler er tilsluttet mtu EnergyPacks fra Rolls-Royce og skal fremover levere cirka 40 procent af strømforbruget i virksomhedens bygninger i Tåstrup og Tilst, som huser FK Distribution. North Media har understreget, at deres solcelleanlæg skal tilsluttes Rolls-Royces mtu EnergyPacks.

»Vi ønsker at være mere selvforsynende og opnå større forsyningssikkerhed med batteriløsningen, som lagrer vores solcellestrøm. Vi har valgt batterierne med den nyeste teknologi, fordi vi gerne vil være med til at fremme brugen af vedvarende energi,« oplyser Kåre Stausø Wigh, som er koncernøkonomidirektør hos North Media A/S.

Den danske solcellevirksomhed QiTec ApS har indgået et samarbejde med Rolls-Royce om batterier, der opbevarer og leverer mere solcellestrøm. Batterilagringsløsningerne, der sælges under brandet mtu EnergyPack, er hidtil uset på det danske og nordiske marked.

På det udenlandske marked for batteriløsninger har Power Systems-forretningsenheden i den britiske teknologigruppe Rolls-Royce etableret sig som en global leverandør af nye teknologiske energiløsninger.

Den danske virksomhed QiTec ApS med base i Albertslund har 12 års erfaring med at tilbyde rådgivning, design og vedligeholdelse af solcelleprojekter til danske virksomheder.

»Disse typer batterier fra Roll-Royce Power System, er nærmest ikke-eksisterer på det nordiske marked indtil nu. Normalt vil andre batterier yde mindre over tid. Disse batterier gør det slet ikke i samme omfang. Ydeevnen for hver lille battericelle overvåges. Hvis ydelsen falder, er det nemt at finde og udskifte cellen med batteriets plug and play-funktion«, fortæller Poul Sandsdal Jørgensen, administrerende direktør i QiTec.

»Vi er stolte af, at Rolls-Royce har valgt at samarbejde med os, selvom vi er en lille virksomhed. Solcellen og de mtu EnergyPacks-batterier, vi nu kan tilbyde vores kunder, er en helt ny teknologi, der vil give danske virksomheder det optimale udbytte af bæredygtig solenergi«, siger QiTecs adm. direktør.

I Berlin sidder Tobias Badelt, Head of Global Sales for batterilagringsløsninger hos Rolls-Royce Power Systems. Med hans virksomheds store fokus på bæredygtig energi er han meget glad for at samarbejde med en partner, der allerede er solidt forankret i markedet for EPC-løsninger og salg af solcelleprojekter til store kommercielle virksomheder.

»Markedet i Danmark og Norden er interessant, fordi der er stor vilje til at bruge ny teknologi til bæredygtig energi i mange virksomheder. Udover den økonomiske fordel har de også et stort miljømæssigt incitament, oplyser Tobias Badelt.

Sparer 40 % af det årlige strømforbrug

North Media A/S har sikret sig batteriopbevaringsløsningerne fra Rolls-Royce i en kontrakt, de netop har indgået med QiTec om installation af to solcelleanlæg.

I alt 6.100 solpaneler, der skal tilsluttes mtu EnergyPacks fra Rolls-Royce, skal fremover levere cirka 40 % af strømforbruget i virksomhedens bygninger i Tåstrup og Tilst, som huser FK Distribution.

North Media har understreget, at deres solcelleanlæg skal tilsluttes Rolls-Royces mtu EnergyPacks.

»Vi ønsker at være mere selvforsynende og opnå større forsyningssikkerhed med batteriløsningen, som lagrer vores solcellestrøm. Vi har valgt batterierne med den nyeste teknologi, fordi vi gerne vil være med til at fremme brugen af vedvarende energi.«

QiTec ApS
Poul Sandsdal Jørgensen, adm. dir.
Direkte nummer +45 2883 5316

Billedtekst: I alt 6.100 solpaneler leverer 40 % af strømmen til FK Distributions bygninger i Tåstrup og Tilst. Fotograf Bjørg de Meza

Related Articles